EGYESÜLETÜNKRŐL   

HALÁSZI SPORTEGYESÜLET 2014. KÖZGYŰLÉS


  
 

HALÁSZI SPORTEGYESÜLET 2010. ÉVI TAGDÍJ BEFIZETÉSEI


  

A Halászi Sport Egyesület rövid története, sport koncepciója

Alapítva 1926-ban leventézés és labdarúgás céljából. Az első hivatalos mérkőzés a halászi iparosok és a halászi intelligenciások között zajlott le. Később különféle rendezvényeket rendeztek, atlétikától a röplabdáig széles skálán. 1948-1956-ig bajnoki rendszerben szerepelt a labdarúgó csapat.1960-tól ütőképes gárda elérte, hogy megyei II osztályba jutott/ 1972 / Később megyei II. o. megnyerésével a Győr- Moson-Sopron megyei bajnokság első osztályába szerepelt a csapat. A labdarúgó szakosztály legnagyobb sikerét az 1995/1996-os Magyar Kupában érte el azzal, hogy felkerült az országos főtáblára a legjobb 64 közé. Egy csoportba került a győri MÁVDAC-cal és a budapesti ÚTE, és az MTK csapataival.

Az első kezdetleges öltözőt 1953-ban építették, 1963-ban kiegészítették, majd 1972-ben a helyi TSZ komfortossá tette. 1992-ben felújították, 2003-2004-ben egy Uniós pályázat segítségével, a megyei III osztályt meghaladó igényeket is kielégítő öltözőegységet alakítottak ki tetőtér beépítéssel így edzőtáborosokat is tudunk fogadni./ Az MTK egyik utánpótlás csapata több ízben is igénybe vette Jelenleg egy nagypályás játéktérrel és egy edzőpályával rendelkezünk. A játéktér edzésre alkalmas világítással van felszerelve.

Jelenleg a megyei III osztályban szerepelnek a felnőtt és az ifjúsági csapataink, melyek bronz érmet/felnőtt/ és aranyérmet /ifjúsági/ nyertek az előző bajnokságban.

U 16-os pedig a körzeti bajnokságban szerepel. Szeniorokkal is versenyezünk. Az U 7-8, U 9-10, U 11- 12, U 13-14 csapataink NUPI és Bozsik rendszerben , különféle kupában szerepelnek. Rendelkezünk egy utánpótlás nevelést elősegítő alapítvánnyal / Halászi és körzete labdarúgásáért alapítvány / amellyel segíteni próbálunk kiemelkedő tehetséggel rendelkező fiataloknak.

Sok éven keresztül volt kispályás női csapatunk, újjászervezés alatt áll.

Egyesületünkben a labdarúgó szakosztálynál is a rendszeres sportolás, versenyeztetés, testedzés, felüdülés biztosítása, az ilyen igények felkeltése, tagjainak nevelése, a társadalmi öntevékenység és a közösségi élet kibontakozása a cél. Ennek érdekében együttműködünk a Halászi község Önkormányzatával, gazdálkodó és társadalmi szervezetekkel, intézményekkel, magán és jogi személyekkel, igényelve ezek erkölcsi, anyagi támogatását a Sportegyesület eredményessége érdekében. Célul tűztük ki azt is, hogy kapcsolatokat építsünk ki az ország területén- amennyiben erre lehetőség adódik, külföldön – is hasonló területen működő egyesületekkel, egyéb szervezetekkel, hogy ez által is bővüljön azon lehetőségek köre, amit az egyesület tagjainak és támogatóinak nyújtani tud. Egyesületünk tagja lehet mindenki, aki az egyesület céljával képes azonosulni, továbbá vállalja az egyesületi tagságból folyó kötelezettségének teljesítését.

Csapataink igazolt labdarúgóinak száma meghaladja a 100 főt, társadalmi , vagy minimális bérezés formában végzik munkájukat az edzők, testnevelők ,önkéntesek. Szeretnénk 3 szakemberrel, edzőkkel ellátni a szakmai munkát és a pálya gondnoki munka is. Az utánpótlás csapatok létszámát 15-21 fővel emelnénk, erre az is ad lehetőséget, hogy a faluban most már körzeti iskola működik,a létszám nőt. Az eddigi edzések számát emelnék. A NUPI kupákon részt veszünk, éves szinte két alkalommal mi rendezzük, ha adódna több lehetőség szívesen részt vennék több kupában is. Eddig csak az anyagi problémák miatt nem sikerült. Éves szinten egy-egy csapatnál terveznénk a felkészülési időszakban edzőtáborok, jobb körülmények közötti felkészülését. Vállalnánk alkalmas jelentkezők esetén edzői képesítésük anyagi terheit. Több éve már Emléktornát is rendezünk több környező iskola hason korú csapataival szerény körülmények között, most ezt bővítenénk illetve megfelelő rangra emelnénk. Ausztriai és Szlovákiai testvér faluinkkal nemzetközi labdarúgó tornát szerveznénk több korosztály számára. Tervezzük újra indítani kispályás női csapatunkat amely több mint tíz évig sikeresen működött, egy ízben bajnokcsapatként is szerepelt.

Egyesületünknél 144 tagsági díjat / 3000Ft/ fizető tag van ezt a létszámot is szeretnénk 200 körülire emelni. Mérkőzés nézőszám átlaga 150 ami bizonyítja hogy a faluban nagyon szeretik a sportot, képesek anyagi és erkölcsi formában is áldozni a csapatért. A mérkőzések rendjét saját erőből álló rendezők és hivatalos őrző védő céggel látjuk el. Több évtizede probléma mentesen.

Halászi 2011. szeptember 14.

Tonomár Róbert, Halászi SE Elnök